Чи можна отримати відшкодування з КАСКО, якщо водій порушив правила дорожнього руху?

Це цікавить багатьох, адже причини порушення ПДР можуть бути самими непередбаченими, а обставини ДТП – самими несподіваними. Про те, які обставини можуть завадити отриманню відшкодування і як звузити перелік обмежень спеціально для Mind – коментар від Тетяни Щучьєвої – директора страхової компанії «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО.

Перш за все, слід зауважити, що договори страхування КАСКО за наповненням в різних страхових компаніях відрізняються. Але популярністю користуються ті, де страховик не обмежує клієнта в виплаті страхового відшкодування при наявній вині застрахованого в ДТП.

Але є один нюанс – це грубі порушення ПДР. Частина програм страхування КАСКО їх не покриває через те, що наслідки таких ДТП тяжкі, зазвичай є травмовані, а суми збитків перевищують середній рівень.

До таких порушень відносять зазвичай:

  • проїзд на заборонений сигнал світлофора або жест регулювальника;
  • виїзд на зустрічну смугу руху з перетином подвійної осьової лінії;
  • перетин дороги, на якій транспортні потоки розділені подвійною осьовою лінією;
  • порушення правил проїзду залізничних переїздів.

У кожної страхової свої правила та порядок дій у разі виявлення факту грубого порушення ПДР страхувальником, про що вона має чесно й прозоро розповісти ще на етапі підписання договору.

«СК «Експрес Страхування» пропонує різні розширені преміумпакети, які мають мінімальний перелік виключень для виплати страхового відшкодування. Це, наприклад, програми «Преміум», «Преміум+» та «VIP», – розповідає Тетяна Щучьєва.

Водночас хочемо застерегти: ні в якому разі не варто сприймати поліс КАСКО категорії «VIP» як можливість ігнорувати вимоги ПДР. Адже це неминуче тягне за собою відповідальність, аж до кримінальної, якщо наслідки ДТП тяжкі та є постраждалі люди.

Джерело Mind

Поділитися у соцмережах

24-04-2024

Що таке франшиза і як вона використовується в різних видах автострахування: ОСЦПВ та КАСКО

Про те, які є різновиди франшизи, навіщо вона потрібна, який її розмір є оптимальним з огляду на вартість полісу і які зобов'язання бере на себе ав...

Читати далі

23-04-2024

Стабільність ключових показників СК «Експрес Страхування» підтверджена рейтингом Insurance TOP за результатами 2023 року

СК «Експрес Страхування», що входить до сім’ї групи компаній УкрАВТО, демонструє стабільність ключових показників фінансової стійкості: активів компан...

Читати далі

18-04-2024

Тетяна Щучьєва: «У світі диджиталізації наявність людського сервісу і спілкування цінується на «вагу золота»

Про розвиток компанії, збільшення клієнтської бази, систему врегулювання збитків, силу бренду та роботу команди з клієнтом під час війни в ексклюзи...

Читати далі